Марки

-

Посетители в сайта

В момента има 2  гости и няма потребители и в сайта

Климатици Перник

Климатици Перник най-добри цени.

Климатици Перник най-добри цени.

ПРОДУКТИ НА ЛИЗИНГ

Всеки продукт може да бъде закупен на изплащане!

 


 

КРЕДИТ ЕНЕРГИИНА ЕФЕКТИВНОСТ

Програмата REECL предоставя на домакинства или сдружения на собственици от цялата страна възможност да се възползват от предимствата на енергийната ефективност и да получат целеви кредити и безвъзмездна финансова помощ.

Европейската комисия, Европейската банка за възстановяване и развитие и Агенцията за енергийна ефективност на Република България разработиха Програмата REECL, която представлява кредитен механизъм за финансиране на енергийната ефективност в жилищния сектор. Тези средства се предоставят на утвърдени български търговски банки за отпускане на кредити за енергоспестяващи мерки в българските домове.

Те включват:

-енергоефективни прозорци;

-изолация на стени, подове и покриви;

-ефективни печки и котли на биомаса;

-слънчеви нагреватели за вода; -

-ефективни газови котли;

-термопомпени климатични системи;

-интегрирани в сградата фотоволтаични системи;

-абoнатни станции и сградни инсталации;

-газификационни системи;

-рекуперативни вентилационни системи.

Българските банки, които участват в Програмата REECL, са:

Кредитополучателите ползват безвъзмездна финансова помощ

За стимулиране внедряването на енергоспестяващи мероприятия в дома е предвидено допълнително безвъзмездно финансиране в размер на 14 милиона евро, които ще бъдат изразходвани за управлението на Програмата REECL и за предоставяне безвъзмездна финансова помощ на кредитополучателите.

Кредитополучателите имат право да ползват безвъзмездна финансова помощ в размер до 35% от стойността на проекта за енергоспестяване при спазване на правилата и условията на Програмата REECL.

За индивидуални проекти кредитополучателите могат да получат безвъзмездна помощ в размер на 20% от главницата на кредита за доставка и монтаж на енергоспестяващите мерки, които се изпълняват като индивидуален проект.

Средствата по Програмата REECL са ограничени

Кредити и безвъзмездна финансова помощ по Програмата REECL се предлагат на потенциалните кредитополучатели до 31 юли 2014 г.

 

Как да кандидатствам?

Необходимо е да се попълнят подходящите формуляри за участие, за да се кандидатства за кредит и за безвъзмездна помощ по Програмата за енергийна ефективност в дома.

Формулярите за кредит са различни за всяка участваща банка. Молбата за кредит, подкрепена с писмена оферта от доставчик на енергоспестяващи подобрения

Взима се писмена оферта от доставчик на подходящи енергоспестяващи термопомпени или отоплителни съоръжения и се кандидатства за кредит в клон на финансираща банка по правилата и условията на Програма REECL.

 

Как се получава кредит?

Финансиращата банка оценява кредитоспособността на кредитоискателя и приемливостта на предложения проект за енергоспестяване в дома.

При необходимост от  информация относно попълването на формулярите за кредити и за безвъзмездната помощ по тази програма, могат да бъдат отправени на телефон ( 02 ) 8 133 253 или на електронна поща Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..


Copyright © 2015 klimatici-step.com. All Rights Reserved.